Коли без шофьори започнаха доставки на пресни плодове и зеленчуци на ученици в Маями. Заради пандемията децата се обучават у дома, а производителят на автомобили Ford се грижи да получават редовно жизненоважни продукти.

За целта доброволци от местния образователен фонд зареждат багажниците на автономните коли Fusion Hybrid с пресни плодове и зеленчуци. А автомобилите ги доставят до домовете на близо петдесет семейства.

Движението на автомобилите се наблюдава от двама служители на Argo AI, които следят доставките и са готови да се намесят в случай на необходимост.

Целта на инициативата е да се насърчи здравословното хранене. В същото време тя допринася за тестването на самоуправляващите се автомобили в реални условия.

Това е първият път, в който Ford използва технологията за самоуправление Argo за публично-частно партньорство. От авто компания вече обявиха, че е възможно през следващата година да бъдат пуснати нови услуги с автономни коли.

Доставките в Маями помагат за развитието на общността. Освен това те дават възможност на Ford да се усъвършенства в обслужването на клиентите и да управлява ефективен бизнес.

В идеалния случай компанията ще стартира автономни търговски доставки. Те също, както доставките на храни, ще се наблюдават от служители, които ще предотвратяват възникването на грешки.

пътна помощ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *