Ревю на смартфона Nokia G20

Offnews Последна промяна на 06 юли 2021 в 15:17 5151 0

Nokia-G20-Pixelmedia-3

Финландската компания HMD Global, която произвежда смартфоните Nokia, представи през април няколко впечатляващи нови модела, които балансират добре между функционалности, производителност, дълъг живот на батерията и достъпна цена. В Pixelmedia.bg получихме възможност да тестваме един от тях, а именно Nokia G20 – телефона с по-високи показатели от серията G. Той надгражда G10 и добавя редица допълнителни възможности, запазвайки същевременно характерния за серията изчистен дизайн и стил.

Вижте още: Как Nokia X10 се грижи за околната среда

Разопаковане – какво има в кутията?

Nokia G20 идва в компакта кутийка, достатъчно малка за да не заема много място в каквато и да било чанта. В нея ще намерите още игла за отваряне на слота за карти, множество книжки с инструкции и информация за гаранцията, зарядно устройство и type-c кабел. Телефонът е с предварително инсталиран протектор на екрана, което осигурява много по-добра защита.

G серията на Nokia се отличава с елегантен, скандинавски дизайн, в лек (едва 197 гр.) и тънък корпус. Конкретно G20 се предлага в два цвята – Glacier и Night, като в редакцията ни дойде Glacier – версията. Размерите на телефона са 164.9 на 76 на 9.2 мм. Корпусът е изцяло покрит с пластмаса, поради което се усеща изключително солидно, подобно на останалите модели от серията. Големината на модела всъщност е идентична с тази на G10, но е много по-бърз от него. И двата апарата се предлагат с операционна система Android 11 и ще получат ъпдейт на операционната система за срок от две години, както и три години на сигурността.

Екранът

на Nokia G20 е 6.52 – инчов, IPS LCD, а съотношението му към тялото е 81.9 процента. Резолюцията е 720 x 1600 пиксела (20:9 съотношение, ~269 ppi).

Смартфон Nokia G20

Камери

Смартфонът разполага с четворна задна камера с основен 48 мегапикселов широкоъгълен сензор. Той има още 5 мегапикселов ултраширокоъгълен сензор, 2 мегапикселов сензор за дълбочина и 2 мегапикселов макро сензор. Сред екстрите й са LED светкавица, HDR и панорамна функция. Може да записва 1080p@30fps видео. И четирите задни камери са в кръг, разположен централно на задния панел, който представлява ...

Цялото ревю е достъпно в технологичния сайт Pixelmedia.bg

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !