Acronis продължава своята традиция с четвърта годишна дарителска кампания на книги за българско училище

Offnews Последна промяна на 22 май 2024 в 13:52 393 0

Acronis продължава своята традиция с четвърта годишна дарителска кампания на книги за българско училище

Снимка Acronis

Acronis продължава своята традиция с четвърта годишна дарителска кампания на книги за българско училище

В чест на празника на свети братя Кирил и Методий, Acronis дарява 100 книги на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, с любезната подкрепа на книжарници Сиела   

Всяка година Acronis, чрез своята благотворителна програма Acronis Cyber Foundation, дарява 100 книги на избрано българско училище в чест на празника на свети братя Кирил и Методий, който отбелязваме на 24 май. Тази година дарението ще бъде получено от “Професионална гимназия по икономика и мениджмънт”, град Пазарджик, разположен край бреговете на река Марица в Южна България.

Acronis ще дари 100 книги, заедно с 35 монитора и 20 лаптопа. Това дарение има за цел да подобри образователната среда и да осигури ценни ресурси, както за учениците, така и за техните преподаватели. Съгласно ангажимента на компанията за подкрепа на образователни инициативи, Acronis създава традиция, която ще продължи и в бъдеще.

Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis България, изрази своя ентусиазъм за продължаващата подкрепа, като заяви: "Доброто образование подготвя децата и за трудностите, и за радостите, които животът предлага, а книгите са в основната на всичко това. Те предоставят на нашите деца знания и умения, необходими за справяне с живота и по-добро разбиране на света. Дори в бързоразвиващата се дигитална среда, четенето на книги е изключително важна част от развитието на децата, защото им помага да разберат и научат за света около тях. Радвам се, че Acronis продължава тази традиция, с която помагаме за създаването на по-добро бъдеще за нашите деца."

Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, град Пазарджик, ще получи това щедро дарение, което ще обогати нейните образователни ресурси и ще подкрепи нейната мисия да подготвя бъдещи лидери в областта на икономиката и управлението. Училището, основано на 1 септември 1950 година, е основен източник на квалифицирани специалисти в областта на икономиката в региона. С повече от 800 ученици и над 55 преподаватели в различни дисциплини, училището осигурява висок стандарт на образование.

“Удовлетворени сме от факта, че ПГИМ - град Пазарджик и в частност, г-жа Румяна Ангелова е предпочетена пред всички кандидати за челното място в престижната класация. Стратегията на БАИТ валидизира качеството на постигнатите резултати. Уверяваме Ви, че ПГИМ е училище, доказало водещото си място в настоящето и уверено в бъдещето ще се стреми да покрие цялостния спектър на българското образование. Изказваме своята признателност към софтуерната компания Acronis, лидер в киберзащитата, която със своите инвестиции и иновации успява да постигне високи резултати и има съществен принос към локалната ИТ среда. Предстои един от най-светлите, извисяващи националния ни дух празник – 24 май – Денят на българската просвета и култура, който ни дава повод да поздравим БАИТ и фирма Акронис, да благодарим за високата оценка и възможността колегите да се възнаградят с предпочитаната книга и дарената техника. С вяра се устремяваме към утрешния ден и с надежда, че сътрудничеството между двете институции да продължи! Честит празник на духовността!”, каза Таня Благова, директор на Професионална гимназия поикономика и мениджмънт в Пазарджик.

Acronis признава важността на образованието като катализатор за положителни промени и разбира критичната му роля за формирането на бъдещето. Програмата Acronis Cyber Foundation, която е проект за корпоративна социална отговорност, воден от служителите и партньорите на Acronis, си сътрудничи с широка мрежа от неправителствени организации и държавни институции, за да осъществява благотворителни инициативи като изграждане на училища и компютърни класни стаи за различни общности по целия свят. Също така провежда програми за IT умения за мигранти, бивши затворници и младежи, както и организира работилници по кибербезопасност за деца. Чрез предоставянето на необходими ресурси на образователни институции, като Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, програмата Acronis Cyber Foundation има за цел да подпомогне учениците и да допринесе за по-образовано и процъфтяващо общество.

Тази инициатива става възможна благодарение на сътрудничеството със Сиела - известна верига книжарници в България, която се ангажира с насърчаването на културното разнообразие и осигуряването на достъп до разнообразие от образователни материали.

“Вече втора година с екипа на книжарници Сиела подкрепяме инициативата на Acronis и БАИТ за дарение на книги, защото тя спомага за развитието на образованието и културата сред младежите. Даряването на книги ще помогне за разнообразяването на книжния фонд на училището, което ще предостави на учениците по-голям достъп до различни жанрове и теми. Инициативи като тази утвърждават значението на партньорството между бизнес сектора и образователните институции за общественото благо.,” каза Светла Андонова, търговски директор на Сиела.

Програмата Acronis Cyber Foundation се фокусира върху сътрудничество с други организации, за да осъществят заедно разнообразни проекти в полза на обществото. Acronis кани всички бизнеси, големи или малки, да се включат в общи проекти. За да се присъедините към мисията или за да научите повече, посетете: www.acronis.org.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !